26 Ekim 2017 Perşembe

Faizin Haram Olma Sebebi Ve Hakkındaki Ayet Hadisler


FAİZ ZİNADAN DAHA BÜYÜK GÜNAHTIR. FAİZ ALIP VEREN MUTLAKA FAKİR OLACAKTIR YA KENDİSİ YA EVLATLARI
Faiz batağına batma yüzünden kaç aile yıkıldı, yuva dağıldı, kaç kişi intihar etti, kaç kişi hapse girdi. Faiz en büyük 7 günahlartandır. Allaha ve rasulüne savaş açmaktır. Allah hepimizi borç ve faiz batağından korusun, batağa girenleri bir daha asla girmemek üzere kurtarsın. Amin
Ya Rabbi mübarek geceler, aylar hürmetine borçlu kullarına hayırlısıyla kolaylıkla ödemeler, hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, bekarlara hayırlı eş, evlilere huzur, hepimize hayırlı bol rızık dünya ahiret mutluluğu nasip eyle. Amin
FAİZ HAKKINDA AYET VE HADİSLER
Faiz yiyenler; Kıyamet günü, şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden ve saradan kalktığı gibi mezarından kalkar. (Bakara Süresi 275. Ayet)
Faiz yiyenlere karşı Allah ve Rasulü savaş açmıştır. (Bakara Süresi 278, 279. Ayet)
Faizli malın bereketi gider. (Bakara Süresi 276. Ayet)
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), faiz yiyene ve yedirene, faizi yazana ve şahit olanlara lanet etti ve: ‘Onların hepsi aynıdır’ buyurdu.” Müslim 1598/106, Ebu Yağla 1849, İbnu’l-Carud 646, Beyhaki 5/275, Begavi 2054, Ahmed 1/393, 3/304, Tayalisi 343, İbni Hibban Mevarid 1112
Faiz 7 büyük günahtandır. 
Buhari 2615, Müslim 89/145, Ebu Davud 2874, Nesai 3673 , Albânî İrva 1335
‘Faiz yetmiş üç kısımdır. En basiti kişinin annesiyle zina etmesi gibidir. Ve faizin en kötüsü Müslüman bir kimsenin ırzına dil uzatmak gibidir’ buyurdu.”
Hâkim Müstedrek 2/37, Albânî Sahihu’l-Cami 3533, İbni Mace 2274, İbnu’l-Carud 647
‘Kişinin bilerek yediği bir dirhem faiz otuz üç zinadan daha kötüdür’ buyurdu.”
Ahmed Müsned 5/225, Albânî Sahihu’l-Cami 3375
Faizi yemek ile yedirmek yani faizi vermekle faiz almak ikiside haramdır. Ev, araba almak için bile kredi çekmek faizdir.
KUR’AN’DA FAİZ YASAĞI 


Faizi Haram Kılan Ayetler:
1- وما آتيتم من ربا ليربو في أموال الناس فلا يربو عند الله وما آتيتم من زكاة تريدون وجه الله فأولئك هم المضعفون (الروم؛ 39)
(1) “İnsanların malları içinde artsın diye faize verdiğiniz şey Allah katında artmaz. Allah’ın rızasını gözeterek verdiğiniz zekâta gelince işte onlar (mallarını ve sevaplarını) kat kat artıranlardır” Rum, 30/ 39.
2 - يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا أضعافا مضاعفة واتقوا الله لعلكم تفلحون (130 آل امران)
(2) “Ey îman edenler! Ribayı kat kat arttırılmış olarak yemeyin. Allah’tan sakının ki kurtuluşa eresiniz” Al-i İmrân 3/ 130.
3- وأخذهم الربا وقد نهوا عنه وأكلهم أموال الناس بالباطل واعتدنا للكافرين منهم عذابا أليما (النساء؛ 161)
(3) “..ve men edildikleri halde faizi almaları ve haksız yollarla insanların mallarını yemeleri yüzünden, onların (Yahudilerin) küfre sapanlarına korkunç bir azap hazırladık” (Nisa 4/ 161).
4-الذين يأكلون الربا لا يقومون إلا كما يقوم الذي يتخبطه الشيطان من المس، ذلك بأنهم قالوا إنما البيع مثل الربا وأحل الله البيع وحرم الربا، فمن جاءه موعظة من ربه فانتهى فله ما سلف، وأمره إلى الله، ومن عاد فأولئك أصحاب النار هم فيها خالدون (275)
(4) “Faiz yiyenler, şeytanın peşine takılıp aklını çeldiği kimsenin davranışından farklı bir davranış göstermezler. Bu onların ‘alım-satım tıpkı faizli işlem gibidir’ demeleri sebebiyledir. Allah, alım-satımı helâl faizli işlemi haram kılmıştır. Kime, Rabbinden bir uyarı gelir de faize son verirse, geçmişte olan kendinindir. Onun işi Allah’a aittir. Kim faizciliğe dönerse işte onlar cehennemliktir. Onlar orada temelli kalacaklardır” (Bakara, 2/ 275).
5- يمحق الله الربا ويربي الصدقات، والله لا يحب كل كفار أثيم (276)
(5)“Allah faizi eksiltir, sadakaları bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez”(Bakara, 2/ 276)
6 - يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وذروا ما بقي من الربا إن كنتم مؤمنين (278)
(6) “Ey iman edenler! Allah’tan korkun, faizden kalan alacaklarınızı terk edin. Eğer inanmış kişilerseniz (böyle yaparsınız)” (Bakara, 2/ 278).
7- فإن لم تفعلوا فأذنوا بحرب من الله ورسوله وإن تبتم فلكم رءوس أموالكم لا تظلمون ولا تظلمون (279)
“Böyle yapmazsanız bilin ki; Allah ve Elçisi tarafından bir savaşla yüz yüze gelirsiniz. Eğer tevbe ederseniz ana mallarınız sizindir. Böylece ne haksızlık edersiniz ne de haksızlığa uğrarsınız”(Bakara, 2/ 279).
8- وإن كان ذو عسرة فنظرة إلى ميسرة وأن تصدقوا خير لكم إن كنتم تعلمون (البقرة280)
“Borçlu darlık içinde ise, rahata ulşancaya kadar beklenir. (Borcu) sadaka saymanız sizin için hayırlıdır. Bunu bir bilseniz!” (Bakara, 2/ 280).

SÜNNET’TE FAİZ YASAĞI 

Hz. Peygamber’in Faizi Yasaklayan Hadisleri1) “Cahiliye faizi kaldırılmıştır.” (Müslim, “Hâc”, 19; Ebû Dâvûd, “Büyu‘”, 50; İbn Mâce, Süne, “Menâsik”, 76; Mâlik, Muvatta, “Büyu‘”, 83).
2) “Faiz; -şirk, sihir, haksız yere adam öldürme, yetim malı yeme, savaştan kaçma ve namuslu kadına iftira etme gibi- mahvedici yedi büyük günahtan biridir.” (Buhârî, “Vasâya”,2).
3) “Faizi yiyene, yedirene, şâhitlik ve kâtiplik edene lanet olsun.” (Müslim, “Müsâkât”, 105, 106).
4) Faizcilikle zenginleşen kişinin sonu mutlaka fakirliktir.” (İbn Mâce, “Ticâret”,
Hz. Peygamber’in Faizi Tanımlayan Hadisleri:
1) “Dikkat ediniz! Cahiliye devrinden kalma faizin hepsi kaldırılmıştır. Sadece ana parayı alacaksınız. Böylece ne zulmetmiş ne de zulme uğramış olursunuz.” (Ebû Dâvûd, “Büyu‘”, 5).
2) “Peşin satışlarda faiz cereyan etmez.” (Müslim, “Müsâkât”, 103).
3) “Faiz ancak ertelemede olur.” (Buhârî, “Büyu’”, 79; Müslim “Müsâkât”, 102).
4) “Altın altınla, gümüş gümüşle, buğday buğdayla, arpa arpayla, hurma hurmayla ve tuz tuzla bir birine eşit ve peşin olarak trampa (takas) edilirler. Ama bunların cinsleri ayrı olursa peşin olmak şartıyla, istenildiği gibi satış yapılabilir.” (Müslim, “Müsâkât”, 81).
VİDEOLU ANLATIM: https://youtu.be/jzXZR99blVI
***
YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUNUZ …
Diğer videolarıma göz atıp, beğenip, paylaşabilirsiniz.
BİZLERİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİNİZ…
TWİTTER Adresim: https://twitter.com/srkngl52

Kaynak: http://slideplayer.biz.tr/slide/8223953/

https://suffagah.com/6-madde-ile-faiz-belasi-ve-kurtulmanin-yolu

http://www.ismailaga.com.tr/faiz-belasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder